2009-01-17

GRISRAEL

I sextio år och mer har det sionistiska projektet det judiska nationalhemmet varit västvärldens gullegris. Med fullt förståeliga, för att inte säga rimliga, sympatier för de stora mängder judar som, tillsammans med andra minoriteter och politiska motståndare, drabbades av nazisternas massmord. Men det började redan 1917 i samband med att Storbritannien erövrade Palestina från det osmanska riket. I Balfourdeklarationen ville den brittiske konservative utrikesministern Arthur James Balfour att judarna skulle få ett eget hemland – men på villkor att ”intet skulle göras som kunde inverka menligt på de medborgerliga och religiösa rättigheterna för de icke-judiska samhällena i Palestina”. Det är inte särskilt välkänt hos oss att israelerna från början inte visade någon som helst respekt för de palestinska invånarna i det område som man fick av britterna att bygga sitt land på. Man pressade till sist 1948 igenom förverkligandet av Israel via Förenta Nationerna. Vi svenskar ska inte glömma att FN:s medlare i Palestina Folke Bernadotte mördades av den judiska Stern-ligan i september 1948 efter att ha arbetat fram en lösning på den arabisk-israeliska konflikten. Man har intrycket att israelerna från början har ansett sig kunna ta sig vilken rätt som helst för att fullborda sin stat på sina egna egoistiska villkor. Medan andra folk som kämpar för sina rättigheter slentrianmässigt stämplas som terrorister när de tar till vapen. Av västvärldens hegemoni alltså. Civilisatorisk mänsklig anständighet bör vara en minsta gemensamma nämnare för alla nationer som vill bli bemötta med respekt. Men bygger man sitt land på etnisk rensning, fördrivning av medmänniskor ut i öknen, är man nog dömd att leva med ett ont samvete. Det kanske är just den ondskan vi nu ser skjuta knopp - den sionistiska sadismen slår ut i full blom, den spirar i blodet från slaktade barn. I det Sverige som anser sig demokratiskt är det inte politiskt korrekt att ha synpunkter på Israel. Man misstänks då ha dem pga att Israel är judarnas hemvist. Den typen av infama outtalade misstankar om antisemitism utnyttjar naturligtvis de aggressiva sionisterna för att tvinga världens sympatier i önskad riktning. Det är en misslyckad strategi. I dessa dagar håller Israel på att definitivt göra bort sig hos alla rättsmedvetna människor i hela världen, och frågan är inte om utan hur snart vi ska få tillfredsställelsen att se Ehud Holmert med kumpaner inför rätta i en internationell domstol till svars för brott mot mänskligheten. Det är det civiliserade sättet att handskas med en gullegris som har blivit ett fascistsvin.

2 kommentarer:

 1. SL ska den 20 Januari förlänga sitt avtal med företaget Veolia som även bygger på ockuperad mark i Palestina. Här är det moderata landstingsrådet som är ansvarig för detta:

  christer.wennerholm@politik.sll.se

  När han fick frågan om vad han tyckte om det faktum att Veolia bryter mot internationella lagar från tidningen Nya Vänsteraktuellt så viftade han bort frågan med orden att “de ska följa lagarna i Sverige,det räcker”.

  Skriv och säg vad ni tycker! eller så kan ni kan kopiera ett mail jag skrivit och skicka till honom:

  Jag skriver till dig angående Veolias nya avtal. Veolia är ett företag som sköter drift och underhåll av en spårväg som byggs på ockuperad mark i Jerusalem och leder till en illegal israelisk bosättning på ockuperad palestinsk mark.

  Jag vill påminna dig om att enligt internationell rätt är det förbjudet för ockupationsmakten att bygga infrastruktur på ockuperade områden.
  SL har anslutit sig till FN:s Global Compact vilket innebär att man har förbundit sig att respektera de mänskliga rättigheterna.
  Jag och många med mig, har svårt att se hur det går ihop med Veolias verksamhet på ockuperad mark.

  Som svensk skattebetalare har vill jag inte bidra till ett företag som aktivt begår brott mot internationell rätt.

  Kommer du att ta detta i beaktande den 20 januari då Veolia ska få sitt avtal med Stockholms lokaltrafik förlängt på SL:s styrelsemöte?
  Eftersom detta kontrakt ger Veolia 35 miljarder kronor av oss skattebetalarnas pengar anser jag att du bör undersöka hur opinionen egentligen ser ut för att stödja en verksamhet som bryter mot internationell lag och utövar förtryck mot den palestinska befolkningen.

  Jag ser fram emot ditt svar.

  Vänliga hälsningar,

  SvaraRadera
 2. Då det gäller hemland finns väl aldrig någon storsinthet. Araberna i allmänhet skulle gladeligen krossa Israel om de hade kunnat, men nu är judarna starkare, mkt tack vare väst. Så visst är de egoister, i brist på annat hemland åt sitt folk - till skillnad från det arabiska folkslaget som har 22 länder) arabförbundets medlemsstater, där Somalia ingår konstigt nog.)
  Många i väst identifierar sig med Israel eftersom de har mer gemensamt historiskt, kulturellt och avseende religion med Israel.
  Jag hoppas att folkslagen separeras helt, det kan nog aldrig bli tillräckligt fredligt emellan de två folkslagen.
  Tar man inte hänsyn till palestinier som blir av med land är det bra om Israel kan husera sin stora och växande befolkning.
  F.ö. är 72% av Jordaniens befolkning palestinier. Jordanien är 5 ggr större än Israel till ytan.

  SvaraRadera