2009-01-02

Grattis Kuba!

Som stolt årsbarn med den kubanska revolutionen vill jag bringa ut ett mångfaldigt hurra för det uthålliga kubanska folket. Trots en ständig, mångfasetterad terror från den feta imperialisten i norr, handelsresanden i död och enfald, Amerikas Förbannade Stater, har ni i ett halvt sekel lyckats hålla drömmen om ett rättvist samhälle vid liv genom ett hjältemodigt strävande med ledning av en inte ofelbar, inte ens uppblåsbar, men underbar förebild och inspiration från bröderna Castro med kamrater. Enlgt nobelpristagaren leClezio är mänsklighetens viktigaste problem att lösa hungern samt analfabetismen. Ni har inte bara prioriterat dessa områden utan dessutom sjukvården, som en prick över i som i "humanism"! Trots alla era misstag, trots allas våra mänskliga, rentav omänskliga, brister, trots högerns skräckslaget desperata aggressivitet (eftersom den känner på sig att ni är på rätt spår), trots den svenska vänsterns svajande konsekvens och rädsla att ställa upp – Viva Cuba socialista siempre!

3 kommentarer:

 1. omg... sluta försköna kubas brist på demokratiskarättigheter och yttrande-org-demonstrations frihet.

  // SOCIALISTEN, som bryr sig om sitt parti, (V)

  ps. åtminstone.. tänk på vänsterpartiet bild bland vanliga människor :(

  SvaraRadera
 2. Anonym// Det går faktiskt att både vara för revolutionen och samtidigt fördöma bristen på demokrati och mänskliga rättigheter. Det gör iaf jag.

  SvaraRadera
 3. Vi ska inte underskatta "vanliga människors" förmåga att tänka i flera led och ta till sig ett resonemang. De demokratiska och mänskliga rättigheterna är inte fullt ut förverkligade i något land såvitt jag vet, och denna universella brist kommer jag aldrig att försköna...

  Jag brukar tänka att om vi tog de goda inslagen i Kubas demokratimodell och dito i den västerländska diton, så undrar jag om vi inte skulle ha en ganska optimal kombination? Att spinna vidare på och utveckla. Ett samhälle blir ju aldrig färdigt.

  SvaraRadera